Eczane Tabelası Genel Özellikleri Nelerdir? Nasıl Olmalıdır? Eczane tabelası, her eczanede bulunan ve belli bir yönetmelik ile yapılmakta olan tabela türlerindendir.
Eczane tabelası belli ölçülerde ve belli standartlara bağlı olarak yapılmış olması gerekir. Birçok firma yönetmeliğe uygun olacak şekilde tabelaların üretilmesini sağlayacaktır.
Eczane tabelalarının yönetmeliğe uygun olan ölçülerde olabilmesi için 3 farklı standart sunulmaktadır. Bu standartlar çerçevesinde tercih edilecek olan tabela seçilerek kullanılabilir. Standartların farklı olmasının sebebi olarak zemin ölçülerinin farklı oluşudur. Bu ölçüler dükkan boyutuna göre değişiklik gösterebileceği gibi kişilerin tercihlerine göre de değişiklik gösterebilir.
Eczane Tabela Yönetmeliğine En Uygun Tabelalara Sahip Olun…
Eczane için tabela yaptırmak için gerekli standartlara uygun ve kanunlarla belirlenmiş olan yönetmeliğe uygun olan tabela ölçüleri seçilmelidir. Bu ölçülerde zemin boyutu değişmektedir. Aynı zamanda eczane için tercih edilecek tabelanın yalnızca kırmızı ve beyaz renklerden oluşuyor olması gerekir.
Eczane tabelası yönetmeliği kapsamında yaptırılacak olan tabelanın boyutları ve özellikleri belirlidir. Bu sayede eczanelerin her birinde aynı standartlarda yer alan tabelalar bulunmuş olacaktır.
Ortalama bir dükkan için tercih edilecek olan tabelanın 300 cm zemin ölçüsü bulunacak ise, kırmızı olan arka fonun 300 x 70 boyutunda olması gerekir. Üzerinde bulunan beyaz kısmının ise 225 x 80 ölçülerinde olması ve bu şekilde üretilmesi gerekir.
Yönetmeliğe uygun şekilde yapılacak olan tabelalardan eczane yazısının yüksekliği 38 cm olarak üretilmesi gerekir. Eczane kelimesinin yazılacağı yükseklik ise 14 cm yüksekliğinde olması gerekir.
Eczane Tabelası Yönetmeliği Nedir?
Eczane tabelası İstanbul ili ve diğer bütün iller için geçerli olan ve tek tip tabela üretilmesini sağlayan yönetmeliktir. Bu yönetmelik sayesinde Türkiye genelinde bulunan her eczanenin tabelası aynı standartlara uygun ve aynı ölçülerde olması sağlanır.
Bu durumla beraber eczaneler arasındaki rekabet ve satış yarışması önlenmiş olacak ve her eczanenin aynı standartlarda sağlanacaktır. Bu yönetmelik sayesinde eczanelerin kurumsal olması ve daha kolay bulunabilmesi hedeflenmiştir.
Bununla beraber diğer kurumlar ve firmalardan ayırt edilebilmesi adına kırmızı ve beyaz renkleri ile oluşturulması gerekmektedir. Bu yönetmelik sayesinden kırmızı ve beyaz tabelaların her zaman eczane olduğu anlaşılmaktadır.
Eczane Tabelası Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?
Eczane tabelası ölçüleri standartlara bağlı ve yönetmeliğin uygun gördüğü şekilde olması gerekir. Bu saniyeden bütün eczanelerin kurumsal bir görüntüsünün olması elde edilmiş olacaktır. Eczanelerin diğer firmalardan ve diğer dükkanlardan ayırt edilmesi adına, bu işlem kanunlar tarafından zorunlu kılınmaktadır.
Eczanelerin tabela ölçülerinde belirli standartlar uygulanır. Bu standartlar haricinde tabela yaptırma işlemi yasaktır. Eczane tabela standartları 3 farklı şekilde olmaktadır. Bunlar boyut özelliklerine göre değişmektedir.
200 cm, 300 cm, 400 cm boyutlarında olacak şekilde farklı standartlar bulunmaktadır. Örneğin 200 cm ve üzeri ölçülere sahip olan tabelalarda 150 x 50 cm olacak şekilde beyaz zemin bulunması gerekir. Bu Tabelada kırmızı tabelanın ölçüleri ise 200 x 45 cm olmalıdır. Eczane harf yüksekliği 25 cm iken eczane ismi harf yüksekliğinin 9 cm olması gerektiği bilinmelidir.
Eczane Tabela Fiyatlandırması
Eczane tabelası led Işıklı olması ve farklı standart ölçülerine göre yapılmış olması fiyatlandırmasına etki etmektedir. Bu tabelalarda led ışığın kullanılması kişi isteyene görev yapılmaktadır. Ancak bu durumda da yalnızca eczane yazısı aydınlatılmış olması gerekir.
Tabela genişlik ve uzunluk ölçülerinin bağlı olarak fiyatlar değişeceğinden kesin bir fiyat sunulmamaktadır. Bununla beraber firmalara göre ve kullanılacak ürünlerin çeşitliliğine göre farklı fiyatlandırmalar yapılabilmektedir.